Δωρεάν WiFi στο Γαλάτσι! Πού… και πότε

Πρόσβαση στο ίντερνετ με δωρεάν WiFi αποκτούν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Γαλατσίου. Η δημοτική Αρχή, με χρηματοδότηση από το έργο «Ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων σε δήμους της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WIFI4EU» προχώρησε ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή, συμμετέχοντας ενεργά σε έργα «Έξυπνων πόλεων».

Οι πλατείες με το δωρεάν WiFi

Σε πρώτη φάση η παροχή θα προσφέρεται σε τρεις πλατείες του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και τη σταδιακή δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κά.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίησή του για «την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα WiFi4EU στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.