Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Ανοικτές Σοφοκλέους-Ευριπίδου, λέει ο Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν όσα θα ισχύουν για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων

Καθησυχαστικός απέναντι σε εμπόρους του κέντρου που ανησυχούν για την πρόσβαση των πελατών τους εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υποσχόμενος ότι τις ερχόμενες μέρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά όσα θα ισχύουν για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Μιλώντας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε κάποιες πρώτες διευκρινίσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευρυπίδου θα μείνουν ανοικτές στην κυκλοφορία, όπως προβλέπει η σχετική μελέτη του ΕΜΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποκλεισμός των οχημάτων από το Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα εντάσσεται στο σχέδιο για τον Μεγάλο Περίπατο που προωθεί ο Δήμος ενώ τα μέτρα θα εφαρμοσθούν άμεσα με προσωρινά εμπόδια (ζαρντινιέρες, παγκάκια, διαγραμμίσεις κλπ) μέσα στον Ιούνιο ώστε να μετρηθούν οι επιπτώσεις στην πράξη με δυνατότητα διορθώσεων. Το πρόβλημα είναι ότι στην κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, υπήρχαν διαφορές σε σχέση με την μελέτη του ΕΜΠ ενώ εκκρεμεί να αποφασίσει ο Δήμος ποιοι και πώς θα εξαιρούνται από τα μέτρα.

Μεγάλος περίπατος της Αθήνας: Μόνο με SMS η πρόσβαση των Ι.Χ στο εμπορικό τρίγωνο

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε ως εκπρόσωπος εμπόρων της περιοχής ο Θεόδωρος Ρέππας λέγοντας ότι πολλά μαγαζιά εμπορεύονται βαριά είδη (σιδηρικά, είδη μπάνιου, εργαλεία κλπ) τα οποία μεταφέρονται μόνον με οχήματα. Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι ο Δήμαρχος έχει υποσχεθεί πως θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε όσους δείχνουν αποδείξεις – τιμολόγια αγοράς αλλά οι προμηθευτές ανησυχούν καθώς διαβάζουν ότι η Αθηνάς θα κλείσει για την κυκλοφορία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε πως υπάρχει μια «σύγχυση» επειδή η διαβούλευση συνεχίζεται και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι απορίες υπάρχουν και με την εξαίρεση όσων κατευθύνονται σε χώρους στάθμευσης ενώ όπως πρόσφατα έγραψε το «Εθνος», όσοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να μπουν για να παρκάρουν θα πρέπει να το αποδεικνύουν ενδεχομένως με κάποιο μήνυμα στο κινητό του