Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη

Τον 41χρονο Πολωνό δολοφόνο και ληστή του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη συνέλαβαν τη Δευτέρα στην Καλλιθέα οι αστυνομικές αρχές.

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή της και να του περάσει χειροπέδες.

Ο συλληφθείς κινείτο με αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλλιθέας, έχοντας μαζί του έναν 40χρονο ομοεθνή του. Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο ενώ σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ο δράστης είχε συλληφθεί για τη δολοφονία Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου του 2010 στη Μύκονο, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού. Ωστόσο, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009 πήρε άδεια και εξαφανίστηκε.

Καθώς πρόκειται για πολύ επικίνδυνο κακοποιό, η Ασφάλεια έστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 Οκτωβρίου 2010 ο Μίμης Ζουγανέλης εντοπίστηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου.

Ο 73χρονος διατηρούσε σχέση με την 28χρονη χορεύτρια από την Πολωνία Μαργαρίτα Πιατέκ, η οποία ομολόγησε αργότερα ότι συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος του.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο επιχειρηματίας είχε μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε στο σπίτι του, γεγονός που γνώριζε η 28χρονη.

Αρκετές ημέρες πριν τη δολοφονία η Πιατέκ είχε ταξιδέψει στην πατρίδα της, όπου συνομίλησε με τον Πολωνό εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο και τον φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το χρηματοκιβώτιο.

Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2010 οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του Μίμη Ζουγανέλη και μόλις εκείνος επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ που είχε πάει, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος με τους δράστες να τον οδηγούν στο σπίτι για να τους αποκαλύψει που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Μετά από πολλά βασανιστήρια, ο 73χρονος υπέκυψε και τους έδειξε το σημείο, με τους δράστες να τον σκοτώνουν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο, πήραν μαζί τους το σύστημα του κλειστού κυκλώματος, έκλεψαν τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο, κλείδωσαν την εξώπορτα και εξαφανίστηκαν.

Λίγες ώρες αργότερα τον επιχειρηματία εντόπισε η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι και ειδοποίησε τις Αρχές.