31 «ΚΑΥΤΑ» ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

Ο μυστηριώδης Ιβάν που έστησε ένα δίαυλο διακίνησης κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, η ποσότητα κοκαΐνης των 15 εκατ. ευρώ και οι Έλληνες μεσάζοντες είναι τα τρία κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αστυνομικοί για να εξιχνιάσουν την υπόθεση μεταφοράς 136 κιλών κοκαΐνης στη Βάρκιζα.

Η δικογραφία που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο, δείχνει τη χλιδάτη ζωή του Ιβάν με την Πόρσε που κινούνταν στα Νότια Προάστια και έψαχνε να αγοράσει πολυτελή σπίτια αλλά και το ρόλο της αστυνομίας η οποία μέσω μιας ανώνυμης καταγγελίας που έφτασε πριν από 20 ημέρες στη δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση.

 Ο Ιβάν που καταζητείται από τις αρχές διακινούσε στη χώρα μας κοκαΐνη στη χονδρική έναντι 40.000 ευρώ το κιλό ενώ μέσω «μεσίτων» προσπαθούσε να νοικιάσει αλλά και να αγοράσει διαμερίσματα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γιγαντώσει το καρτέλ ναρκωτικών που είχε στήσει τη χώρα της.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν την άκρη του νήματος από τις 31 ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίε αναφέρονται ονόματα και ποσότητες ναρκωτικών και αυτό που λένε ότι θα προκαλέσουν σεισμό στην εγχώρια σόουμπιζ.

Ο υπαστυνόμος που ήταν επικεφαλής των ερευνών καταθέτει χαρακτηριστικά:

Προ 20ημερου περίπου περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας από άτομο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής ασφάλειας ακόμα και τη ζωής τους ότι αλλοδαπό άτομο 30-35 ετών ψηλό, αδύνατο, μελαχρινό το οποίο διαμένει σε περιοχή της Βάρκιζας Αττικής κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Το εν λόγω αλλοδαπό άτομο σύμφωνα με την πληροφορία αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας η οποία εισάγει από χώρες της Λατινικής Αμερικής ποσότητες κοκαΐνης. Επιπροσθέτως η πληροφορία ανέφερε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός διακινούσε ναρκωτικά έναντι 40.000 ευρώ το κιλό.

makeleio