«Στην τηλεόραση βγήκα σε μεγάλη ηλικία, στα 40 μου, ήμουν συνειδητοποιημένος. Η τηλεόραση με βοήθησε οικονομικά απίστευτα, το λέω και το παραδέχομαι, ήμουν φτωχαδάκι πριν κάνω τηλεόραση. Οκ, είχα ένα καλό μισθό και τώρα ζω άνετα. Η τηλεόραση μου έδωσε άλλο πράγμα, διαφήμιση, πολλές επιλογές, περισσότερα εστιατόρια, ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω, ελευθερία να απορρίψω πράγματα, που παλιά δεν μπορούσα να το κάνω.
Με βοήθησε πάρα πολύ η τηλεόραση. Τα πράγματα ήταν πιο ρομαντικά όταν εμείς ξεκινήσαμε το «MasterChef». Ήταν βέβαια και το κανάλι, το Mega, ένα μεγάλο κανάλι που δεν υπήρχε ριάλιτι. Οι άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα πίσω από τις κάμερες ήταν πάρα πολύ αντικειμενικοί, θέλανε να βγει μία πολύ όμορφη εκπομπή. Για μένα ήταν το ρομαντικό «MasterChef».
Το τωρινό έχει μεταλλαχτεί. Ήμασταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο που κάναμε «MasterChef». Πρώτη ήταν η Αυστραλία και εμείς ήμασταν η δεύτερη και μετά η Γαλλία. Μετά την Αυστραλία το πήραμε εμείς, το κάναμε επιτυχία και μετά ερχόντουσαν χώρες από όλο τον κόσμο να δουν το δικό μας. Στεναχωριέμαι γιατί ήταν ένα άλλο πράγμα εκείνο το «MasterChef».
Όλα αυτά που γίνονται τώρα, τότε δε γινόντουσαν. Δεν καλλιεργούσε καβγάδες τότε η παραγωγή. Και να γινόντουσαν, σβήνονταν αμέσως. Πρέπει να καλλιεργήσεις κάτι, να το συντηρήσεις για να εκτιναχθεί. Τηλεόραση κάνουμε! Το ζυμάρι για να φουσκώσει θέλει και μαγιά, άρα επιλέγεις τη μαγιά, δηλαδή τους παίκτες, τους βάζεις στο… ζυμάρι και το αφήνεις να φουσκώσει»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την τωρινή παραγωγή του διαγωνισμού μαγειρικής.