Βόμβα από τη FIFA: Απειλεί την Ελλάδα με αποκλεισμό μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τα έκτροπα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, έχοντας στην τσέπη του όπλο, καθώς επίσημα η FIFA απειλεί με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ νωρίτερα η κυβέρνηση αποφάσισε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. Παραμένει άφαντος ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Συγκεκριμένα, σε επίσημη τοποθέτησή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ζήτησε άμεσα μέτρα για την κατάσταση στην Σούπερ Λιγκ, προειδοποιώντας για κυρώσεις και πιθανό αποκλεισμό, εάν τα… λόγια της ΕΠΟ δεν γίνουν πράξεις.

Η ανακοίνωση:

«H επιτροπή της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της ΦΙΦΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την ΦΙΦΑ να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της ΦΙΦΑ, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της ΦΙΦΑ για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».

Διακοπή πρωταθλήματος

Η ανακοίνωση της FIFA έρχεται μετά την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, που αποφασίστηκε η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος είπε σε συνεργάτες του σύμφωνα με πληροφορίες: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε την απόφαση για διακοπή του ποδοσφαίρου, η οποία όπως είπε, ελήφθη σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Διακόπτουμε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον. Δεν θα ξαναρχίσει αν δεν υπάρχει νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν θα διακινδυνεύσουμε  την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση. Δεν θα γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν συναντήσεις με φορείς του ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα, ενώ είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ. Δεν κάνουμε πίσω στη μάχη για διαφάνεια»», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης, εξερχόμενος από το Μαξίμου.

Άφαντος ο Ιβάν Σαββίδης

Την ίδια στιγμή, προς το παρόν παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μαζί με τους συνόδους για τον τρόπο που εισέβαλαν στο γήπεδο.

Εις βάρος του κ. Σαββίδη έχει σχηματιστεί δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού. H συγκεκριμένη πράξη φέρεται να συνδέεται με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας

Επίσης αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα, της προσωπικής ασφάλειας του κ. Σαββίδη, που εισέβαλαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο.

Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

newpost